Waarom een Wachtwoordmanager Tool zoals Keeper Noodzakelijk is voor Bedrijven

In de huidige gedigitaliseerde bedrijfsomgeving, waar datalekken en cyberaanvallen frequenter en geavanceerder worden, staat cybersecurity bovenaan de prioriteitenlijst van bedrijven. Een van de meest over het hoofd geziene maar vitale aspecten van cyberbeveiliging is wachtwoordbeheer. Hier komt een wachtwoordbeheertool zoals Keeper in beeld. Laten we eens kijken waarom deze tools vandaag de dag absoluut noodzakelijk zijn voor bedrijven.

Het Wachtwoordprobleem:

Wachtwoorden zijn de sleutels tot onze digitale wereld. Ze beschermen niet alleen gevoelige bedrijfsgegevens, maar ook persoonlijke informatie van medewerkers en klanten. Het menselijk vermogen om sterke, unieke wachtwoorden te onthouden, is echter beperkt. Hierdoor ontstaat het risico van zwakke wachtwoorden, hergebruik en notities op onveilige plaatsen.

De Opkomst van Wachtwoordbeheertools:

Wachtwoordmanager tools zoals Keeper bieden een geautomatiseerde oplossing voor dit wachtwoordprobleem. Ze stellen bedrijven in staat om sterke, complexe wachtwoorden te genereren en op te slaan voor elk account, zonder dat medewerkers zich deze hoeven te herinneren.

Voordelen voor Bedrijven:

  • Verbeterde Beveiliging: Keeper versleutelt wachtwoorden en biedt multifactor-authenticatie om ongeautoriseerde toegang tot accounts te voorkomen.
  • Eliminatie van Hergebruik: Medewerkers kunnen unieke wachtwoorden genereren voor elk account, waardoor het risico van hergebruik wordt geëlimineerd.
  • Centraal Beheer: Beheerders kunnen wachtwoorden centraal beheren, toegangsrechten instellen en snel wachtwoorden wijzigen bij personeelsverloop.
  • Gemakkelijke Toegang: Medewerkers kunnen met één enkel hoofdwachtwoord toegang krijgen tot al hun accounts, wat het gemak bevordert zonder concessies te doen aan de veiligheid.
  • Audit Trails: Keeper houdt bij wie toegang heeft tot welke accounts en kan in geval van een beveiligingsincident snel bepalen welke gegevens mogelijk zijn gecompromitteerd.
  • Beveiliging van Gedeelde Gegevens: Keeper maakt ook het veilig delen van wachtwoorden mogelijk, zonder ze bloot te stellen aan onveilige communicatiekanalen.

Voordelen voor jouw werknemers

Bij ATA IT krijg je naast de Enterprise versie ook een persoonlijke paswoordmanager voor je werknemers. Zo kunnen ook je werknemers hun vertrouwde werktool thuis gebruiken. Want ook een thuisomgeving is vandaag soms een belangrijke toegangspoort tot meer.

De Menselijke Factor:

Een van de belangrijkste aanvalsvectoren blijft sociale manipulatie, waarbij hackers proberen menselijke zwakheden uit te buiten. Keeper vermindert dit risico door sterke wachtwoorden te genereren en te beheren, waardoor menselijke fouten worden verminderd.

In een tijdperk waarin bedrijven voortdurend onder vuur liggen van cybercriminelen, is het beschermen van toegangsgegevens een niet te verwaarlozen aspect van een solide beveiligingsstrategie. Een wachtwoordbeheertool zoals Keeper kan een verschil maken tussen gegevensintegriteit en potentiële onderbrekingen die de bedrijfscontinuïteit in gevaar brengen. Kortom, met Keeper aan boord kunnen bedrijven vertrouwen op een geavanceerde en gebruiksvriendelijke oplossing om hun digitale identiteit te beschermen en zich te wapenen tegen de voortdurende bedreigingen in de online wereld.

Klaar om jouw bedrijf te beschermen door het toepassen van correct wachtwoordbeheer? Neem contact op met onze specialisten. Wij helpen je graag verder

Keeper is onderdeel van de ATA IT Cybersecurity Oplossingen – meer over onze oplossingen, contacteer – onze specialisten via help@atait.com.

 

Download hier onze productfiche en overtuig jouw collega’s!